SPÖKHISTORIER från Gotland

I lager.

119 kr

Lehrberg, B, SPÖKHISTORIER från Gotland

177 sidor Kartonage

ISBN 9789197603836


Gotland är inte bara solens och rosornas ö, utan även spökenas. Kryp upp i soffan, svep filten tätt om dig och njut av sju spännande spökhistorier med anknytning till norra Gotland.


Den första spökhistorien handlar om ett möte med den beryktade hästskjutsen på spökvägen i Kullshage mellan Kappelshamn och Hangvar.


I den andra historien berättas om vad som hände stackars Carina, när hon var trött en kväll och tog den förbjudna genvägen över kyrkogården på vägen hem från stallet.


Ett rafflande nattligt äventyr i ett gammalt stenbrott utspelar sig i den tredje historien, sedan huvudpersonen fått lift med några ungdomar på vägen hem från Visby en sen kväll. Bilen får motorstopp mitt ute i skogen nära ett gammalt stenbrott. Stenbrottet är en ökänd spökplats, som ungdomarna bestämmer sig för att utforska.


Det fjärde äventyren drabbar huvudpersonen när han en varm sommardag plockar svamp nära det gamla gravröset vid Bäsinge Byse långt ute i skogen mellan Kappelshamn, Hall och Hangvar.


Ett mera klassiskt spökäventyr utspelar sig i den femte historien, där en ung författare, som tillsammans med sin fru slagit sig ner i ett spökhus för att skriva en bok, får anledning att ångra sig.


Om ett möte med lyktgubbar på Träskmyr mellan Kappelshamn, Hangvar och Hall berättas i den sjätte historien. Lyktgubbar är de märkliga ljus som man ibland kan se tändas ute på myrar i natten.


I den sjunde och sista berättelsen förflyttar vi oss från Gotland till Uppsala, där vi kliver på ett spöktåg på väg mot Göteborg.